22 Ocak 2019 Salı

VANTA // Merkezi Olmayan Güvenli Ağ Bağlantısı

Son günlerde herkes tarafından konuşulan bir proje VANTA var. Bu projenin inceleme yazısını kalemim yettiğince size anlatacağım. VANTA https://vanta.network/ gerçek zamanlı, güvenli ve özel bağlantı sağlayan, merkezi ve izinsiz bir ağdır. VANTA, gerçek zamanlı ağ iletişimi için tasarlanmış blok zinciri ve kripto sistemini kullanarak, ağa katılan düğümlerin geleneksel merkezi sistemler ve ağlara güvenmeden gerçek zamanlı veri iletimi ve işlemesine katkıda bulunduğu bir sistem oluşturur. Bu sistem, mevcut platformlardan bağımsız olarak, mevcut uygulamalara veya platformlara entegre etmek için bir API, SDK veya modüller kullanarak bir ağa katılabildiği ve kullanabileceği düşük maliyetli, işlevsel bir blok zinciri tabanlı ağla sonuçlanır. Daha basit bir ifadeyle, VANTA platformuna yaratıcı hizmetler sunulacak ve entegre edilecek ve VANTA blok zinciri bireylerin ve işletme işletmelerinin günlük yaşamlarının iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır.
Bunun farkına varmak üzücü ancak İnternet'teki büyük veri üretimi nedeniyle, Facebook, YouTube, Twitter, Instagram gibi birçok kaynak, bilgilerin gerçek zamanlı olarak etkili şekilde aktarılmasında zorluklar yaşamaya başlıyor. Ayrıca, ağdaki IOT sensörlerinin büyümesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte, burada ve şimdi de işlenmesi gereken ilave verileri vardır, böylece veri aktarım hızı bu sensörlerin çalışma kalitesini etkilemez. Böylece, modern internet ağları her gün artan bir yükten dolayı acı çekmeye başlamaktadır ve teknik altyapılarını arttırmaya devam etmekten başka çareleri yoktur. Ölçeklendirme işlemi pahalı olduğundan, önemli miktarda harcama yapma teknik kapasitesini artırmak önemlidir. Doğal olarak, bu kaynakların kendi başına daha fazla fiyatını etkileyebilir. Ne de olsa, aynı sosyal ağlarda göründüğü kadar ek ücretli özellik çizmeyi çoktan başardık. Sadece daha fazla almaya devam edecek. Değişebileceğimiz çok az şey olduğundan, bu durumdan çıkmanın bir yolu olmadığını düşünebilirsiniz. Haklısınız, bir şekilde bu durumu değiştirmemize yardım etmeyebiliriz, ancak bu sorunun çözüm aramaya başladığını ve bulduklarını ya da bize önerdiğini düşünen akıllı insanlar var.
48200267_2315072641838609_9166626327644602368_n.png
VANTA https://vanta.network/ dünyanın sınırsız bağlantı sağlayan ölçeklenebilir servislerin hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde geliştirilmesini ve işletilmesini sağlayan, dünyanın ilk merkezi olmayan ağıdır. Bireylerin gerçek zamanlı veri iletimi gerçekleştiren merkezi olmayan ağlar oluşturmasına ve akıllı eş seçerek, birlikte çalışarak ve VANTA ağ protokolünü ve fikir birliği algoritmasını kullanarak birbirlerini değerlendirerek bu verileri işleyip saklamalarına izin verin. Ayrı bir görev verilen projenin adı VANTA'dır. Projenin temel amacı, gerçek zamanlı olarak yeni bir akıllı ağ oluşturmaktır; bu, kullanıcılara yalnızca yüksek kaliteli veri iletimi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda tüm ek hizmetlerin düşük maliyetini de sağlar. Basit bir deyişle, kesinlikle her şey için kullanabileceğiniz bu ağ, dosya veya mesajların olağan transferi, ses veya video formatı, IOT veri işleme ve çok daha fazlası olabilir. Ve en önemlisi, tüm bunlar gecikmeden, gerçek zamanlı olarak mevcut olacak.
Gerçekten iyi yazılmış bir teknik rapor https://vanta.network/doc/VANTA_White_Paper.pdfokumak, Vanta Ağı'nda kullanılacak teknolojiyi öğrenmenin en iyi yolu olduğunu düşünüyorum. Açıktır ve birçok ayrıntıya girer, ancak burada bazı önemli olanları da anlatacağım.
46855657_2291605940851946_6958591573575598080_o.png
ARKAS PROTOKOL
ARKAS Protokolü, cihazları ve insanları zaman ve mekanda birbirine bağlayan yeni bir merkezi olmayan ağ altyapısı oluşturur. Yeni nesil gerçek zamanlı ağ protokolü olan ARKAS; metin, ses, video ve akış gibi gerçek zamanlı, şifreli ve özel veri ve medya kanalları kurar. Protokol, eşler seçerek, birlikte çalışarak ve birbirlerini değerlendirerek gerçek zamanlı veri iletimi, işleme ve depolama işlevlerini sağlar.
KANUS Zinciri
KANUS Zinciri, ölçeklendirilebilirliği, verimliliği ve merkezi olmayan altyapının güvenilirliğini sağlamak için Doğrulanabilir Rasgele İşlev (VRF) ve gelişmiş Bizans Hata Toleransı (BFT) ile birlikte kendiliğinden gelişen akıllı düğümlerden oluşan Ağ Kanıtını (PoN) benimsemiştir.
PoN-VRBFT (Konsensüs Algoritması)
VANTA, her bir düğümün ağda gerçek zamanlı veri iletimi, işlenmesi ve depolanmasına rekabetçi bir şekilde katkıda bulunmasını sağlayan Ağ Kanıtı adı verilen bir algoritma oluşturmuştur. Her bir düğümün iş yükü, VRF aracılığıyla seçilen ve iş yükü miktarını ve gerçek değerini kanıtlamak için VANTA’nın Net ve Net fiyatı denilen benzersiz iş yükü birimi kullanılarak kaydedilen doğrulayıcı düğümler tarafından doğrulanır. Bu, PoN-VRBFT adlı benzersiz bir konsensüs algoritması tasarlamak için Bizans Hata Toleransı (BFT) ve Doğrulanabilir Rastgele İşlevler (VRF) ile birleştirildi. KANUS Zinciri, Doğrulanabilir Rastgele Fonksiyon olarak adlandırılan güvenilir rastgele fonksiyona dayanan birkaç düğüm seçer ve 1) blok önerisi 2) doğrulama 3) onayına katılır.
CEO Ryan Seo başkanlığında VANTA takımı bir ICO düzenliyor. VNT tokenlerinin satılacağı bu etkinlikte 1 VNT = 0.0009 USD olacak ve 15 Milyon USD toplanırsa hard cap olacak. Ethereum bazlı ve ERC20 standartlı bu tokenler ETH veya BTC karşılığında satın alınacak. VANTA takımı çok güçlü ortaklıklar, uzman kadro ve başarılı sistemi ile yapacağınız her türlü yatırımı sonuna kadar hak edecek. Bu eşsiz fırsatı kaçırmayın ve VANTA platformunu bir araştırın derim, kesinlikle pişman olmayacaksınız!
47377653_2303881562957717_8059863210230022144_o.png
Bitcointalk Username: onlyyou34
Bitcointalk Profile URL: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1382056
MEW Address: 0xd763C9795E6D9C88C41856978480BA604155f598

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder